Snorrenverkiezing in De Kwakel een groot succes

En de winnaar is… Lèon van der Knaap

In vele opzichten kunnen we in De Kwakel terugkijken op een bijzonder Polderfeest 2023. Omdat het Feestcomité De Kwakel dit jaar zijn 75-jarig jubileum vierde werd er voor deze speciale gelegenheid een Snorrenverkiezing georganiseerd. Even terug in de tijd! Want tijdens het allereerst Polderfeest in 1976 werd dit namelijk ook gedaan.

Opgesnord

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover! Na maanden snorharen sparen, het nodige kriebelwerk en soms wat commentaar van vriendin of moeder mochten de Kwakelse mannen vol trots hun snor presenteren aan het Kwakels publiek. De feesttent stond overladen vol en iedereen was benieuwd wie de titel in de macht zou slepen.

37 behaarde bovenlippen

Het pakte ontzettend goed uit en gaf dit Polderfeest en bijzonder tintje. Met name het aantal deelnemers dat gehoor had gegeven aan de oproep van het Feestcomité om zijn snor te laten groeien was indrukwekkend. Maar liefst 37 mannen gingen de uitdaging aan en probeerde de titel Mister Snor De Kwakel 2023 te veroveren.

Deskundige jury

Onze allereerste Mister Snor De Kwakel Kees Lek en Wim Hogenboom betrokken bij de organisatie van het eerste dorpsfeest wat later Polderfeest mocht heten, namen deel aan de jury. Helaas kon Fons Stolwijk die de organisatie van de snorrenverkiezing destijds op zich nam en Wim van der Knaap die tijdens de tweede verkiezing in 1988 de tweede plaats won, wegens gezondheidsredenen niet deelnemen aan de jury.

Spannende snorrenstrijd

De deelnemers werden onderverdeeld in twee groepen, onder de 30 jaar en boven de 30 jaar. Dit omdat baardgroei vanaf je 30ste levensjaar optimaal is. De jury stond voor de moeilijke taak om tussen alle deze prachtige snorren de mooiste snor uit te kiezen. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt. De uitslag:

Mister Snor Junior

1e plaats Toine Bartels
2e  plaats Glenn van Dam
3e  plaats Jouke Schelling

Mister Snor 2023

1e plaats Lèon van der Knaap
2e  plaats Joris Voorn
3e  plaats Chris van Parera

Vanuit het publiek werd Frank Rijlaarsdam verkozen als publiekslieveling. Na de verkiezing ging de muziek aan en konden de bezoekers genieten van een prachtige laatste dag Polderfeest.

8 Responses to Mister Snor 2023 bekend

Geef een reactie