Verrassend veel deelnemers bij Kooyman Polderloop

Meer dan 815 lopers

Nog nooit waren er zoveel voorinschrijvingen als dit jaar bij de Kooyman Polderloop, meer dan 475. Maar dat er uiteindelijk over alle categorieën meer dan 815 lopers aan de start zouden verschijnen overtrof de verwachtingen van de organisatie van dit evenement.

Vele fans

De sfeer op en rondom het evenemententerrein in de Kwakel was weer als vanouds: naast de vele lopers waren er ook weer vele toeschouwers bij de start en de finish, maar ook langs het parcours werden de lopers door veel enthousiaste mensen aangemoedigd.

Vrijwilligers bedankt

Atletiekvereniging AKU zorgde in samenwerking met het Feestcomité voor een vlekkeloze organisatie en dat zorgde na afloop voor veel enthousiaste reacties van de lopers. Met dank aan de 60 vrijwilligers, waaronder bijna 30 verkeersregelaars, die er voor zorgden dat alles rondom de loop goed geregeld was.

Gunstige weersomstandigheden

Dit jaar waren de weergoden de deelnemers op de donderdagavond ook goedgezind. De laatste jaren maakten de hoge temperaturen het voor de lopers extra zwaar, maar dit jaar was er naast de bewolking een prettige temperatuur van rond 18 graden en dat maakt het lopen in de kale polder wel wat prettiger.

Uitslagen

Het team van AKU had vorig jaar nog te maken met een paar kinderziektes bij het nieuwe tijdregistratiesysteem maar dit jaar zorgde verliep de registratie probleemloos en waren alle uitslagen heel snel en foutloos beschikbaar.

G-run

De groep Specials die aan de 1,2 km meedoet wordt steeds kleiner omdat velen van hen door de vele training bij AKU aan de 4 of zelfs de 10 kilometer meedoen. De groep is zo hecht dat bijna alle Specials die de langere afstand lopen ook meelopen met hun teamgenoten op de korte afstand. Met de vele begeleiders die meelopen was het weer een lang oranjelint dat uiteindelijk de finish passeerde. Meer dan 50 specials over de 3 afstanden stonden dit jaar aan de finish.

Kidsrun

Dit jaar waren de jongste kinderen t/m 8 jaar gesplitst van de oudere groep kinderen, om deze grote groep met de vele ouders die meeliepen meer ruimte te geven. Bij de jongste groep stonden 112 kinderen aan de start.

Meisjes t/m 8 jaar  

 1. Romy Wismeyer (tijd 5.42)
 2. Daphne de Groot
 3. Rosalie Planken

Jongens t/m 8 jaar  

 1. Mathies de Wildt (tijd 5.05)
 2. Julen Verloop
 3. Thies van Dijk

Bij de groep van 9 t/m 12 jaar stonden 53 kinderen aan de start

Meisjes t/m 12 jaar                

 1. Maud van Kessel (tijd: 4.34)
 2. Babeth van Rijn
 3. Suus Hogenboom

Jongens t/m 12 jaar  

 1. Logan Kroon (tijd 4.35)
 2. Tristan Planken
 3. Rowan Groot

4 kilometer uitslagen

Op de 4 kilometer hadden zich 215 lopers ingeschreven

Dames                                   

 1. Esmee Kriger (tijd 16.34)
 2. Evi Vreugdenhil
 3. Everdien Herlings

Heren

 1. Daniel de Looze (tijd 14.13)
 2. Glenn Voorn
 3. Robin Koch

10 kilometer top 10

Voor de 10 kilometer was er dit jaar enorme belangstelling, meer dan 400 lopers hadden zich gemeld en het was een geweldig gezicht om dat enorme lint te zien starten.

Dames

 1. Jeske van de Pal (tijd: 39.02)
 2. Evita Hoogeveen
 3. Sian Keil
 4. Katinka Laan
 5. Mariska Visser
 6. Tessel van der Loo
 7. Linda van Wely
 8. Carla van Rooijen
 9. Lidia Korrel
 10. Agatha Castillo

Heren

 1. Joey Hendriks (tijd 32.14)
 2. Jan Lerink
 3. Brent Pieterse
 4. Kasper Koeleman
 5. Lukas van der Storm
 6. Robert Hogerwerf
 7. Mathijs Wiggers
 8. Han Spie
 9. Rachid Mohammadi
 10. Joost Hogerwerf

Slagroomtaart en teambattle

De eerste Kwakelse was Agatha Castillo en eerste Kwakelaar Paul Hogerwerf. Zij ontvingen een heerlijke slagroomtaart. De Teambattle werd gewonnen door ‘de Zware Jongens’ gevolgd door de familie Hogerwerf met aanhang. Zij kunnen genieten van een barbecuepakket.

12 Responses to Record deelnemers Polderloop

Geef een reactie