Koningsdag 2024: een dagje voor in de boeken

Geslaagde oranjefeesten in De Kwakel

In De Kwakel kunnen we weer terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag. Ondanks dat we de dag starten met regen waren er weer een groep enthousiaste kleuters om half 10 druk met hun fiets versieren. Dit jaar maar even geen crepepapier, maar met vlaggetjes en ballonen was de versiering regen proof. Uiteraard klonk er tijdens de optocht de vrolijke noot van het Tavenu die de kinderen hierin begeleide.

Vlag hijsen en Wilhelmus zingen

Na de optocht was het alweer tijd voor de officiële opening. Dit jaar werd het Wilhelmus gezongen door ons Kwakelse zangkoor The Bridges! En ook hier mocht het Tavenu natuurlijk niet bij ontbreken. De burgemeester was aanwezig om de vlag in de mast te hijsen en toen de vlag eenmaal hing begon het weer gelukkig ook op te klaren!

Uitslagen kinderspelen en koningszeskamp

Om 11 uur konden de kinderen van alle leeftijdsgroepen zich vermaken met de spelletjes en zeskamp die door onze vrijwilligers was uitgezet. Hieronder tref je alle uitslagen.

Groep 3 Jongens Groep 3 Meisjes
1e Sem 1e Milou Kas
2e Adwik 2e Jessy v/den Veerdonk
3e Jayden 3e Romy Kwant
  Groep 4 Jongens   Groep 4 Meisjes
1e Duuk Westera 1e Dani Meekel
2e Gijs de Vries 2e Faienne Schijf
3e Senn Blazer 3e Fenna de Boer
  Groep 5 Jongens   Groep 5 Meisjes
1e Jua van Zaal 1e Lizzy Kooijman
2e Jorris Hartsink 2e Yvy Meijer
3e Tygo Rekelhof 3e Dewi Verbruggen
Groep 6 Jongens   Groep 6 Meisjes
1e FC Faminosi 1e De Tuties
2e Mister Oranje 2e De brullende leeuwinnen
3e Scouting Boys 3e De oranje leeuwinnen
Groep 7 Jongens   Groep 7 Meisjes
1e Fantastic Four 1e De Oranje zonnen
2e 1 team 1 taak 2e De Queens
3e De Gabbertjes 3e Oranje kids
Groep 8 Jongens
1e FC Knudde gaat voor Snoranje
2e De gekleurde mannen
Klas 1 + 2 Jongens   Klas 1 Meiden
1e Nederlands elftal 1e Holland in beweging
2e Oranje turbo tijgers 2e Happy orange girls
3e Mensies
Orginaliteitsprijs
1e De oranje zonnen

Vrijmarkt

Uiteraard mocht de vrijmarkt dit jaar ook niet ontbreken. Dit jaar mochten wij vanwege het ruimtegebrek op het dorp gebruik maken van de parkeerplaatsen bij Leendershof om hier de Vrijmarkt te organiseren. Het was een beetje passen en meten, maar uiteindelijk verliep dit perfect.

Pannavoetbal

Ook het Panna Voetbal was weer een groot succes. Hieronder de uitslagen hiervan:

Groep 5/6
1e Siem Drubbel en Kees Jansen
2e Bram Metselaar en Mick Voorn
  Groep 7/8
1e Jonas de Groot en Joshua Kooyman
2e Xander Meekel en Boris Herfst
  Klas 1 en 2
1e Tos Plasmeijer en Stan Buskermolen
2e Britt v/d Knaap en Babet van Rijn

Kratjes duwen

Een nieuw spel wat dit jaar kon worden gedaan was Kratjes duwen. Dit was nog niet zo eenvoudig, maar uiteindelijk lukte het toch 2 teams om de hoofdprijs van 1 meter bier bij cafe Cobus in de macht te slepen. Bij de heren was dit Het Krot met maar liefst 45 kratten horizontaal te stapelen en bij de dames was de winnaar team Anouk Lauwers met 35 kratten.

Mag het wat zachter?

Vanaf 15.00 uur hebben we kunnen genieten van de band Mag het wat zachter die een reeks aan partycovers ter gehoren bracht. En tussen de sets door waren daar onze Kwakelse Dj’s Mats en Kjell om het feestje op gang te houden. En zo werd het nieuwe ronde podium tijdens de eerste Koningsdag optimaal benut.

Inzameling Groep 8

Het Oranje Comité kreeg dit jaar hulp van de kinderen van groep 8. Deze kinderen hadden aangeboden ons te helpen en op deze manier wat geld in te zamelen voor hun Groep 8 kamp. Er was vanuit school geen budget voor een bus. Na een oproep op het podium en een rondje met de pet hadden de jongeren maar liefst € 1.057,45 opgehaald. Zo zie je maar weer: Waar een klein dorp groot in kan zijn!!

Het Oranje Comite bedankt iedereen weer voor de gezellige dag en hopen dat jullie allemaal weer genoten hebben.